NASA’dan yapılan açıklamada, bugün saat 21:00′de, Mars’la ilgili yeni bir keşfin açıklanacağı belirtildi. Eylül ayında NASA, Mars’ta akışkan halde su bulduğunu açıklamış ve bu haber medyada büyük etki yaratmıştı.Büyük merak uyandıran bu açıklamanın ardından yapılan değerlendirmelerde, Mars’ın atmosferi hakkında önemli keşiflerin olduğu ve bu keşiflerin açıklanacağı üzerinde duruluyor.

Oda tv'de yer alan habere göre, Mars’ın yörüngesinde bulunan ve atmosferini araştıran MAVEN uzay aracının, Mars’ın atmosferi ile ilgili elde ettiği veriler Mars’ın atmosferi konusundaki merakı arttırmış durumda. Washington’da yer alan James Webb Auditorium’dan yapılacak açıklama NASA TV‘den de canlı olarak yayınlanacak. Yapılacak açıklamayla ilgili, Mars’ta bir zamanlar atmosferin yapısı ya da atmosferin bir zamanlar Dünya’dakine benzer olduğuna dair açıklama yapılma olasılığının yüksek olduğu düşünülüyor.

Açıklamanın ardından Twitter üzerinden #AskNASA etiketiyle sorulan sorular da yanıtlanacak.

MAVEN uzay aracı 18 Kasım 2013′de Mars’a ulaşmış, 22 Eylül 2014′te ise Mars’ın yörüngesine oturmuştu. MAVEN, kızıl gezegenin birkaç milyar yıl önce atmosferini nasıl kaybettiğini araştırıyor. Yapılacak açıklama, MAVEN’den elde edilen verilerin ilk açıklaması olacak.