Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile yapacağı görüşme öncesinde İzmir Konak'taki Başbakanlık Ofisi'ne girerken protesto edildi.

Genel İş üyesi işçiler Başbakan Davutoğlu'nun İzmir ziyaretinde eylem gerçekleştirerek kazanılmış haklarını ellerinden alan yasa tasarılarının geri çekilmesini istedi ancak işçiler daha eyleme başlamadan yaka paça gözaltına alındılar.

Hükümetin işçilerin kıdem tazminatını kaldırmak ve kiralık işçilik büroları açmak istemesine karşı işçilerin eylemleri devam ediyor.

Son olarak İzmir'de Genel İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi işçiler Başbakan Davutoğlu'nun İzmir'deki Başbakanlık Ofisi önündeki açıklaması sırasında eylem yaparak seslerini duyurmak istediler.

Yunanistan Başbakanı Tsipras ile birlikte devam eden mülteci krizini konuşmak için İzmir'e gelen Davutoğlu'nun Konak'a gelişi sırasında ortaya çıkan Genel İş üyesi işçiler 'Kiralık İşçilik Köleliktir, Köleliğe Geçit Vermeyeceğiz' pankartını açarken 'Hükümet Şaşırma Kıdemime Dokunma', 'Kiralık İşçi Olmayacağız' ve 'Hükümet Yasanı Al Başına Çal' sloganları atmaya çalıştı.

Işçilerin eylemi ise kısa sürdü. Tepkilerini dile getirmek isteyen işçilerin etrafı emniyet tarafından çevrildi ve darp edilerek gözaltına alındılar. Çok sayıda işçi gözaltına alınırken gözaltına alınanların arasında Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri de var. Işçiler Gözaltı sırasında da “Kahrolsun Faşizm” sloganlarını attı.

Davutoğlu'nun ziyareti öncesinde Konak'ta yüksek güvenlik önlemleri alındı. Yüzlerce polis görevlendirildi ve Başbakanlık Ofisi'nin etrafı demir bariyerlerle çevrildi. Büyükşehir ve İZSU'nun önüne de çevik kuvvet ekipleri etten duvar ördü.

Öte yandan Evrensel muhabiri polisler tarafından uzaklaştırılarak gözaltına alınmakla tehdit edildi.

(Kaynak: Evrensel)