LMcable adı verilen bir proje Kickstarter isimli bağış sitesinde yardımlarınızı bekliyor. Projenin hedefi 5 bin dolardı ancak kısa bir süre içerisinde 100 bin dolardan fazla bağış toplamayı başarmış durumda.

Android işletim sistemli akıllı telefonların hepsi micro USB portundan şarj ve veri transferi işlemlerini yapıyor.

Apple tarafından ise iPhone, iPad ve iPod türü cihazlar Lightning adı verilen 8 pinli özel bir kablo kullanıyor. Bu kablolar artık tek bir uçta kullanılabilecek.

Normal şartlar Apple cihazlarında kullanılan Lightning kablosu çift taraflı olarak çalışabiliyor. Yani kablo için düz ve ters kavramları gereksiz kalıyor.

LMcable ise bu durumu kendisi için bir avantaja çeviriyor. LMcable şarj kablosunun bir yüzeyi Android cihazlar için micro USB olarak, diğer yüzeyi ise Apple cihazları için Lightning olarak çalışıyor. Kablonun ucu ise standart USB portu.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir detay var, bu kablo ile veri transferi yapılamıyor. Yani sadece şarj amaçlı olarak kullanılabiliyor.

Kickstarter üzerinden LMcable için belirlenen erken erişim fiyatı 21 dolar. Erken erişim ile satın alan kullanıcılara kablonun Nisan ayında kargolanacağı bilgisi paylaşılmış. Böyle bir kabloyu satın almak ister miydiniz?