Ekolojistler, "Sinop'ta, Akkuyu'da, İğneada'da Nükleer Santrale Hayır demek için bir araya geliyoruz" diyerek Sinop'ta yapılacak miting için çağrı da bulundular.

"Yaşam için, dayanışma için yollardayız" diyen ekolojistler, yaşamı savunmak için 22 Nisan 2018 günü Sinop'ta bir araya gelecek.

Doğanın tahribatına ve yağmalanmasına karşı mücadele eden "Yaşam ve Dayanışma Yolcuları" tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Nükleer santral projeleri yeryüzündeki canlı hayat için en büyük tehdittir. Bu projelere karşı koymak doğa dostlarının, ekolojistlerin, yaşam savunucuların öncelikli ödevidir.

Sinop'ta, Akkuyu'da, İğneada'da Nükleer Santrale Hayır demek için bir araya geliyoruz. İktidar ve sermayeyi ellerinde bulunduranlar bilmelidir ki; canlı hayatın en büyük düşmanı olan bu projelerinin hayata geçirilmesine hiç bir şekilde razı olmayacağız, gücümüzün yettiği kadar bu projelere karşı koyacağız.

Bizler konunun ciddiyetinin farkında olarak yolculuğumuza Akkuyu'yu hedef alarak başladık, ilk eylemimizi Akkuyu Nükleer Santral projesinin inşaat sahasının kapısı önünde gerçekleştirdik (11 Temmuz 2016). Kapı önünde saatlerce nöbet tuttuk! Kararlılığımızın sembolik ifadesi olarak halka kapalı olan kapıyı ellerimizdeki taşlarla dövdük. Bugün, aynı enerji, coşku ve kararlılıkla Sinop yollarına düştük. Sinop'ta daha kalabalık olacağız, Akkuyu ve İğneada'dan da duyulabilecek güçlü bir sesle nükleer santrallere hayır diyeceğiz. Sinop Fukuşima, Akkuyu Çernobil olmayacak; Türkiye nükleer atıkların çöplüğü olmayacak!

Sinop'tan gelen çağrıya kulak vererek "Sinop Dayanışma Yolcuları" olarak bir araya geliyoruz. BİZE ULAŞIN! İstanbul'dan Sinop'a ücretsiz otobüs kaldırılacak. Sinop Mitingi'ne katılmak isteyen yaşam savunucuları kendi pankart ve dövizleriyle kendi adlarına (ya da ait oldukları ekoloji örgütü adına) mitinge katılabilecekler. İstanbul'dan yola çıkacak Dayanışma Yolcuları'nın 18 Nisan tarihine kadar isim yazdırmaları gerekiyor.

İletişim; Tel: 0542 710 08 91

E-mail: [email protected]

Miting: 22 Nisan 2018 tarihinde Sinop.

İstanbul'dan hareket: 21 Nisan 2018, Cumartesi

Beşiktaş'tan (21.00) ve Kadıköy'den (21.30) otobüsler kaldırılacaktır.

Sinop'tan dönüş 22 Nisan Pazar, Saat: 20.00

#YaşamİçinDayanışmaİçinYolladarız

#NükleerSantralİstemiyoruz

#NükleereHayır

#NükleersizSinop

#YaşamVeDayanışmaYolcuları