İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tünel projesi için Maçka Parkı’nda ağaç sökümüne başlamasının ardından kent ve yaşam savunucuları bugün de parkta açıklama yaptı. Katılımcılar,  “Şehir, hep birlikte mücadele edersek kurtulur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün Maçka Parkı’nda ağaç sökümüne başladı. Ağaç sökümünün başlaması ile beraber parkta nöbet tutmaya başlayan kent ve yaşam savunucuları dün olduğu gibi bugün de parkta açıklama yaparak çalışmanın sonlandırılmasını talep etti.

Maçka Parkı Hepimizin adına söz alan Ersin Kiriş “Geçen seneden bu yana bütün kent ve yaşam savunucularının mücadele ettiği Maçka Parkı’na yapılmak istenen tünel projesi yeniden devrede. Maçka Parkı, Dolmabahçe-Levazım-Armutlu-Ayazağa tünellerinin Dolmabahçe çıkışı nedeniyle tehdit altında. İBB ekipleri Maçka Parkı’ndan sonra daha önce parka ait olan Beşiktaş Stadı’nın karşısındaki alanı da panellerle çevirdi” dedi.

Kiriş’in konuşmasının ardından neler yapılabileceği konusunda forum düzenlendi. Forumun ardından parkta yaşanan her olayın takip edileceği ve haftasonu parkta etkinlikler yapılması kararı alındı.

Kaynak: Sendika.org