Harvard Genç Akademi Üyeliği’ne seçilen ilk Türk Dr. Canan Dağdeviren, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde Birleşmiş Milletler’de (BM) bir konuşma yaptı. 

11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü dolayısıyla BM Ekonomik ve Sosyal Konsey salonunda düzenlenen ‘Barış ve Kalkınma için Bilimde Eşitlik ve Denklik’ temalı iki gün süren toplantılar düzenlendi.

Macaristan’ın BM Daimi Temsilcisi Katalin Bogay’ın yönettiği oturumun konuşmacıları arasında yer alan, MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer alan genç mucit Dr. Canan Dağdeviren de bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, kendi başarılı bilim yolculuğuna değinen Dağdeviren, en büyük motivasyonunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk olduğunu söyledi.

Bilimi gençlere ve çocuklara sevdirmek için her fırsatta Türkiye’ye seyahat ettiğini belirten Dağdeviren, onlarla sosyal medya yoluyla sürekli iletişim halinde olduğunu ifade etti.

Konuşmasında, “Alan farketmeksizin, bilim yapmak devrimdir” diyen Dağdeviren, konuşmasını “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüyle bitirdi.