Ne adamdı rahmetli! Öldü ama ardından konuşulanlar bir türlü bitmedi! Partililer bir yandan, çocukları öte yandan, ardından sular durulmadı gitti! Bilime, felsefeye ve sanata adanan koca bir ömür para ve pulla anılır oldu! Oysa ne adamdı rahmetli! Ne muhteşem bir ömürdü!

Bilim adamıydı Rahmetli! İlim irfan sahibiydi! Suyun kaldırma kuvvetini Arşimet, indirme kuvvetini Rahmetli bulmuştu!

Çok okurdu çokkkk! Rivayet odur ki havuza bile kitabıyla girerdi! Sırtüstü, kurbağalama, kelebek sitillerde yüzerdi, lakin kitabı elinden bırakmazdı! Herakleitos’dan Homeros’a, Platon’dan Dardaneltona okumadığı yazar yoktu! Güzel sanatlara meraklıydı! Güzele güzel derdi, anlardı güzelden! Çok okurdu Rahmetli çokk! Roman, şiir, gazel okurdu! En çokta Mehmet Okur’u okurdu! Hikâyeleri severdi! Hayatı hikayeydi!..

Yeşili severdi Rahmetli! Yeşile sermaye derdi! Fidan diker, bahçe beller, ormana değer verirdi! Yangına karşıydı lakin yangına körükle giderdi! Hayvan haklarını savunurdu! Çocuk hakkını, itiraz hakkını, tazminat hakkını, savunma hakkını sonuna kadar savunur, takdir hakkını kendinden yana kullanırdı! Batıya, batıla, hava kirliliğine karşıydı Rahmetli! Dumansız hava sahası derdi! Öksürünce şerbet içer, hapşırana “Çok yaşa” derdi!

Dost canlısıydı Rahmetli! Karıncayı incitmez, fitneliği, ikiciliği bilmezdi! Parada pulda gözü yoktu! Para elinin kiriydi! Harama el sürmezdi! Kadına değer verirdi! Onların toplumda ön saflarda yer alması için elinden geleni yapardı! Kimsenin giyimine kuşamına karışmazdı! İlericiydi Rahmetli, devrimciydi! Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için, iletişim, erişim, bilişim, gelişim her türlü “didişim” seviyesini yakalamamız gerektiğine inanırdı! Çayı kıtlama içer, yatmadan önce dişlerini fırçalardı! Yardım severdi Rahmetli! Yemez yedirirdi! Batıllara giydirirdi!

Sanata, sanatçıya önem verirdi Rahmetli! Yazarı, çizeri, korurdu! Fikir özgürlüğünden yanaydı! İsterdi ki herkes düşüncelerini özgürce söylesin, yazsın çizsin! Yazarın çizerin başına bir şey gelmesin isterdi! Türküler susmasın derdi! Şairleri severdi! En çok da “Yağmur yağıyor, seller akıyor, Arap kızı camdan bakıyor” isimli şiiri severdi! Resme heykele çok önem verirdi Rahmetli! Leonardo da “Din’cinin” tablolarını çok beğenirdi! Opera’yı da severdi folkloru da! Figaro’nun düğününde halay bile çekmişti!..

Demokrattı Rahmetli! Laikti! Din işlerini ev işlerine karıştırmazdı! 15 yıllık temel eğitim sistemini savunurdu! Çocuklar üzerinden siyaset yapılmasına karşıydı! Ayrılık gayrılık nedir bilmezdi! Kimsenin namazına niyazına karışmazdı! Ülkede farklı dinden ve farklı mezhepten insanların da yaşadığının bilincindeydi! Tekke ve zücaciyecilere karşıydı! Manifaturacıları çok severdi! Şık giyinirdi Rahmetli! Gösterişten sakınırdı! Abdestini alırken eline ayağına su döktürmezdi! Kendi ayağını kendisi yıkardı!

Teknolojiye hayrandı Rahmetli! Televizyonu kumandasız seyrederdi! Bilgisayarı sever en çok da Google’e girerdi! Filozoftu! Cep telefonlarının kontörsüz çalışabilmesi üzerine araştırmaları vardı! Uzaylıların varlığına inanır, yokluğunu savunurdu! Sinemaya hayrandı! Hulusi Taş’ı beğenirdi! Televizyon dizilerinin 45 dakikaya indirilmesi için bir dizi önlemler alınmasından yanaydı! Behzat Ç. derdi, başka bir şey demezdi! Doğa aşığıydı Rahmetli! Resim çekerdi tespih çekmezdi! Demokrasiyi özümsemişti! Kendi düşüncesinden olmayanlara saygı gösterirdi! Patates püresini çok severdi!

Babayiğitti Rahmetli! Atletti! Spora önem verirdi! Hayvanları çok sever, attan iner deveye binerdi! Takım tutmaz lades tutardı! Makam mevki peşinde değildi Rahmetli! Gelmesini bildiği gibi gitmesini de bilirdi! Koltuğu sevmezdi! Çok okurdu Rahmetli çokkk! Bilim adamıydı, ilim-irfan adamıydı! Ülkeye birçok çivi çakmıştı! Ne temeller atmış, ne fabrikalar yapmıştı! Harama el uzatmazdı! Günahtan çok korkardı! Faize haram der, altına hücum ederdi! Selametle geldi selametle gitti! Refah içerisinde uyusun Rahmetli! Demokrattı! Devlet adamıydı, siyaset adamıydı!

Bilim adamıydı Rahmetli, ilim-irfan sahibiydi!