Belki de gitmek gerekti vakti geldiğinde. Gitmeyi beceremedim. Kalmayı rüzgâra bırakıyorum. Gökyüzünde savrulsun diye. Elim ayağım dersin, kolum kanadım bellersin. Oysa bir kelebek misali uçup gider avucundan. Bir sızısı kalır omuzun da birde kırılan kolunun ağrısı.
 
Bana giderken göğsünde seni sevebileceğim bir yer bıraksaydın sevgili. Üzgün ve umutsuzluğa kapıldığım günlerde başımı göğsüne koyup uyuyayım diye. Beni sadece soğuk kış geceleri üşütmez bilirsin. Sensizlik ağrısı koskocaman bir kışın ayazına bedeldir bedenimde. Ne zaman seni özlesem ne zaman sensizlik üşütse bedenimi göğsüne yaslayıp tenimi ısıtmak isterdim. Ellerim küçüktür sevgili. Bana giderken göğsünde seni sevebileceğim bir yer bıraksaydın. Sustuğum da sözcükleri, yazdığım da şiirleri göğsüne serpebileyim diye.
 
Belki de gitmek gerekti vakti geldiğinde. Gitmeyi beceremedim. Kalmayı rüzgâra bırakıyorum. Gökyüzünde savrulsun diye. Sen gittin ya hani herkese sen diye baktım. Öyle çoğaldın ki bende elim koynumda kaldım. Şimdi dudağımda bir çatlaksın sevgili. Dokunsam kanarsın. Sensizlik zor. Ne bıraktım ardından bakmayı. Nede göze aldım ardıma bakmamayı.
 
Bana giderken gözlerinde seni sevebileceğim bir yer bıraksaydın sevgili. Özlerken en çok gözlerin geliyor aklıma. Çünkü en çok onlarla gülüyordun sen. Ve ben en çok gözlerinle konuştum. Gün akşama devrederken yorgunluğunu gözlerine fer olup kirpiklerinin arasından bakmak isterdim. Akşam geceye devrederken özlemini, sızısı türkülerde kokan sevdamı iki kaşının arasına gizlice saklamak isterdim.
 
Belki de gitmek gerekti vakti geldiğinde. Gitmeyi beceremedim. Kalmayı rüzgâra bırakıyorum. Ne ateşler söndürdüm bir bilsen. Köz közü görmeyen dumanlar içindeydim. Bir tek senin ateşin sönmedi içimde. Sönmeyecekte. Çünkü hiçbir şey geçmiyor. Ne gittiğin günün acısı ne de yüreğe düşen sensizlik sızısı.
 
Bana giderken kendinde seni sevebileceğim bir yer bıraksaydın sevgili. Elimi koynumdan çektiğimde koynuna sokabileceğim, gözüme sensizlik çöktüğünde gözümü saçlarına işleyeceğim. Öyle yoksun ki sevgili nasıl özledim bir bilsen. Depremler oluyor içimde yer yarılsa da içime girsen.