Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımız günümüzde artık modern dünyasının sunmakta olduğu olanakların başında gelen internet üzerinden kurum ile ilgili işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. İnternet üzerinde yer almakta olan ve 2011 senesinde vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili pek çok işlemini şifresiz olarak gerçekleştirebilmesine olanak sağlamak amacı ile hizmete açılan E-SGM uygulaması ile gerçekleştirebilmektedirler.

İnternet üzerinde yer alan E-SGM uygulaması üzerinden vatandaşlar sigorta sorgulama işlemlerini şifresiz olarak sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. İnternet üzerinde yer alan bu E-SGM uygulaması üzerinden sigorta sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için vatandaşların kendisinden başka kimsenin bilemeyeceği niteliklerdeki şahsi bilgilerini uygulamaya girmesi gerekmektedir.

Vatandaşların SSK prim sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için E-SGM uygulaması üzerinde öncelikli olarak nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi, cilt numarası ve T.C. kimlik numarası gibi şahsi bilgilerini girmesi gerekmektedir. Daha sonra ise güvenlik kodunu girdikten sonra sorgula sekmesine tıklayarak SSK prim sorgulama işlemini gerçekleştirebilmektedirler. Günümüzde vatandaşlar sorgula sekmesine tıkladıktan sonra açılan sayfa içerisinde ayrıca SSK hizmet dökümü alma işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. SSK hizmet dökümü alma işlemi için vatandaşların hizmet bilgisi sekmesine tıklaması gerekmektedir.

SGK sorgulama işlemini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar ise sorgula sekmesine tıklandığında açılan sayfa içerisinde tescil kaydı tespiti sekmesine tıklaması gerekmektedir. Bu sayede SGK sorgulama işlemleri ile sigortalılıkları ile ilgili olarak en güncel bilgileri öğrenebilmektedirler.

Vatandaşlar bu şekilde eski dönemlerde uzun saatler harcayarak yapacakları kurum ile ilgili olan pek çok işlemini artık gün içerisinde diledikleri yerden internet üzerinde yer almakta olan E-SGM uygulamasını kullanarak sadece birkaç dakika içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. (Advertorial / Tanıtım Haberi)