Ülkemizde son yıllarda okul öncesi eğitimin önemi daha iyi anlaşılmış ve milli eğitim bakanlığının bu konuda çalışmaları sonuçlarını göstermeye başlamış durumda. Okul öncesi eğitim çocukların kişilik gelişimlerinde çok önemli yaş olan 0-6 yaş arasında profesyonel eğitimcilerden aldığı dersler ile daha sağlam olmakta. Binaların temellerinin sağlam olması gerektiği gibi çocuklarında 3-6 yaş arasında aldıkları eğitimler ile sağlam bir bina gibi sağlam kişiliklere sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktadır.

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Nelerdir?

Okul öncesi eğitim kurumları denildiğinde kreşler, gündüz bakım evleri, anaokulları ilk akla gelenlerdir. Okul öncesi eğitim konusunda yetişmiş uzmanların gözetiminde çocuklar yeni bilgiler öğrenmekte arkadaşları ile oyunlar oynayarak sosyalleşmekte, sinema, tiyatro gibi sanatsal etkinliklere katılarak hayata daha sağlam tutunmaktadırlar.

Okul Öncesi Faaliyetler Nelerdir?

Çocukların okul öncesi eğitim kurumlarında kağıt kesme, kağıt katlama, oyun hamurları, resim yapma, boyama faaliyetleri gibi etkinlikler yaparak eğlenceli zamanlar geçirmektedirler.Bu faaliyetlerden resim ve boyama yaparak çocukların hayal gücü gelişmekte ve kullandıkları renkler ve boyalar ile çocukların iç dünyaları, hayal dünyaları da öğretmenleri tarafından öğrenilmektedir.

Boyama faaliyetleri için çocuklar boyama resimleri, boyama sayfaları, renkli kalemler, pastel veya sulu boyalar gibi eğitim materyallerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bunlar olmadan da boyama yapılır mı? www.boyamaoyunlari.gen.tr sitesinde yüzlerce boyama oyununu çocuklar extra hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla boyayabilirler. Sitede onlarca farklı kategoriden yüzlerce farklı boyama sayfası çocukların boyamalar yaparak eğlenceli zamanlar geçirmesi için hazırlanmış durumda.

Çocukların en çok sevdikleri boyama oyunları ise pepe boyama oyunları olup yerli çizgi film kahramanımızın birçok boyama sayfasını ücretsiz olarak siteden boyayabilirler. ( Advertorial / Tanıtım Haberi)