Kredi kartı kullanımı ülkemizde çok fazla yaygınlaşmış durumda ve insanlar taksitlendirme fırsatı ile birlikte puan toplamak için de olsa alış veriş yapmaya devam ediyorlar. Bankalar kullanıcıların bilinçsiz olmasından çok iyi şekilde yararlanıyor ve kredi kartı taksitlendirmesi konusunda farklı hizmetler sunarak tabir-i caizse insanları tuzağa düşürmeye devam ediyorlar. Kredi kartı kullanımında insanların yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan nakit avans çekimleri de başımızı belaya sokan bir diğer noktadır. Alış veriş merkezlerinde farklı pos cihazlarının yer alması ve en yeni bankaların bile bu merkezlere pos cihazı göndermesi kart kullanımının ne boyutlara ulaştığını en iyi şekilde gösteriyor diyebiliriz. Kredi kartı iptali için bankalara başvuran insan sayısının milyonlara ulaştığını belirtmek iterim ve bu da kullanımın dikkatli yapılmadığı takdirde nasıl sonuçlar verebileceğinin en büyük göstergelerinden bir tanesidir.

Kredi kartları bankalar tarafından kullanıcılara sunulan ve farklı kampanyalar ile daha cazip hale getirilmeye çalışına sistemler olarak biliniyor ancak mağdur ettiği kişi sayısı çok daha fazladır. Kredi kartı kullanımı sonucunda mağdur olmamak ve bu sistemi daha işlenir bir hale getirmek için daha dikkatli davranmanız gerektiğini unutmayınız!

Kredini kartlarını yalnızca taksitlendirme gibi durumlarda tercih ediyorsanız bu anlamda hiçbir şekilde sıkıntı yaşamazsınız ancak nakit çekim ve nakit avans gibi durumlar için kartlarınıza başvuruyorsanız yüksek faiz oranları canınızı sıkacaktır. Nakit çekimlerde kredi kartlarının banka faiz oranları asgari ödemelere göre çok daha fazla şekilde uygulanıyor ve bu da sizleri daha fazla mağdur ediyor. Bankalar kredi kartı hizmetlerinde nakit çekimi kapatmış durumda çünkü borçlanmanın çok fazla olması icra takibi gibi sıkıntılar nedeniyle bankaları da sıkıntıya sokabiliyor. Bazı bankalar kredi kartı kullanımında nakit avans çekimlerini hala aktif olarak sizlere sunuyor ve bu da aslında sizleri zor durumda bırakacak uygulamalar arasında yer alıyor. Bankalar hiçbir zaman yardımcı olmak için sizlerin yanında yer almaz bunun unutmayınız, bu yüzden kart seçimi yaparken devlet bankalarını tercih etmeniz sizin açınızdan çok daha uygun olacaktır.

Kredi kartı mağdurları arasında yer almak istemiyorsanız kredi kartınızı yanınızda bulundurmamaya özen gösterin ev günlük alış verişlerinizde nakit kullanımını tercih edin. Nakit paranın yanı sıra kredi kartının da cebinizde yer alması sizlere ayrı bir güven veriyor ve ekstra para havası katıyor ancak her ay bir diğer aya devreden borçlar acı gerçeği de ortaya çıkarıyor.

Kredi Kartı Alırken Banka seçimine Dikkat:

Banka seçimimi yaparken dikkatli olmanız gerekiyor ve yüksek limit sunan bankalardan uzak durmanız da sizler açısından çok daha yararlı olacaktır. Farklı bankalar farklı oranlar ile karşınıza çıkıyor ve faiz uygulaması birçok kişinin canını yakıyor. Faiz oranları her bankaya göre değişiyor ve bir de hesap kesim ücretleri var ki birçok kişinin mağdur olduğu konular arasında yer alıyor. Özellikle Garanti Bankası bu konuda birçok insanı mağdur ediyor ve yıllık hesap kesim ücreti adı altında sizlerden 50 ya da 100 lira arası kesim ücreti alıyor. Bu ücretlerin alımı zaman konusunda sizlere bildirilmiyor ve haberiniz olmadan kesimler yapılıyor. Kesim ücretine itiraz edebilirsiniz ve bu süreçte haklı olan taraf sizlersiniz. Özellikle öğrenciler bu anlamda daha fazla mağdur olan kesimlerden biri çünkü az miktarda aldıkları paranın yarısı neredeyse kesim ücreti olarak banka tarafından kesiliyor ve bu yüzden Garanti Bankası kredi kartı konusunda en son tercih edilecek bankalar arasında yer alıyor.

Kaynak; Kredi Kartı Borç Taksitlendirme