Parfüm bugün insanların en çok kullandığı kozmetik ürünüdür. İlk karşılaşmada, ilk etkileşimde insanların zaaflarından biri olan koku duyusunu uyaran hoş kokuların bütünü olan parfümde üst notalar, alt notalar, orta notalarda kullanılan esanslar dikkat çeker. Dünyada herkesin bildiği birçok parfüm markası vardır ve her gün yeni markalar ortaya çıkar veya global markalar yan ürün olarak parfüm ürününü çıkartır. Bu ünlü markalardan biri de bugün dünyada milyonlarca insanın tercih ettiği Calvin Klein’dir.

O zamanlar Amerikalı bir genç olan 1942 doğumlu Calvin Klein bir moda tasarımcısı olmuş ve 1968 yılında kendi adını taşıyan Calvin Klein şirketini kurmuştur. İşlerin iyi gitmesi ve insanların o markaya olan düşkünlüğü sebebiyle, Calvin Klein şirketi aynı fabrikalar içinde parfüm üretmeye başlatmıştır. Talep büyüdükçe parfüm üretimi farklı fabrikalarda üretilmeye devam etmiş ve özellikle 90’larda Calvin Klein markası artık global bir marka olmuştur. Calvin Klein’in birçok değişmez kokusu vardır. Bu kokular en çok tercih edilendir. İşte bunlardan biri de Calvin Klein Euphoria parfümüdür. Orkide bitkisinin esansıyla yaratılan ve başka birçok bitki esansı ile güçlendirilen 2005 yılında çıkan bu koku bugün dünyada milyonlarca insanın kullandığı fenomen kokulardan biri olmuştur. Kadınların sürekli yenilik arayışından kaynaklı ayda bazen 2-3 kere parfüm değiştirmesine sebep açan parfüm sektöründe Calvin Klein Euphoria, bu arayışa tam bir ilaç olmuştur. Yapılan satış istatistikleri araştırmasında parfümün yeni kullanıcı oranı diğerlerine göre daha azken, parfümü kullanmış eski kullanıcıların tekrar parfümü sipariş etme oranı ise diğer parfümlere çok yüksektir ve bu en olumlu istatistiktir. Siyah orkide ve siyah menekşe esanslarıyla da desteklenen bu parfüm, şişesinde ametist renkli sıvı görünümünde olup cam üstü alüminyum kaplıdır. Popülaritesinin zamanla artışından dolayı yoğun istek üzerine farklı bir çeşidi olan Calvin Klein İntense Euphoria üretilmiş olup, satışa sunulmuştur.

Kısacası Calvin Klein Euphoria 21. Yüzyılda insanların en çok tercih ettikleri parfüm listesine ilk listeden giriş yapmıştır. Ülkemizde de birçok insanın kullandığı bu parfüme ilgi yüksek düzeydedir.