Büyük emek ve çabaların ürünü olan akademik metinlerin, yüksek lisans ve doktora tezlerinin düzelti ve redaksiyon işlemleri de en az yazımı kadar önemlidir. Bu metinlerin hem yazım kuralları ve yazım tekniği açısından, hem anlatım zenginliği ve metnin olanaklarını değerlendirme açısından hem de metnin konu bütünlüğü ve tutarlılığı açısından incelenmesi, düzeltilmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi gerekir.

Düzelti, profesyonel bir çalışmadır. Dil bilinci gelişmiş insanların yapabileceği bu çalışma, zannedildiği gibi basitçe bir teknik düzeltme/ düzenleme işi değildir. Dilin ustaca kullanımının yanı sıra, metnin bütünlüğünü koruyan, yazarın üslubunu ve yazı stilini bozmadan gerekli müdahalelerde bulunabilme becerisi de gerektirir.

İnternet sitelerinizin içeriklerinin düzenlenmesi, yazışmalarınız ve reklam metinlerinizin hazırlanması da çok önemlidir.

Web sitelerinizin arama motorlarında görünür hale gelmesi ve öne çıkması için de tamamen özgün ve hedeflerinizi yansıtan metinler hazırlamanız gerekir.

Düzelti ve redaksiyon işleriniz için profesyonel destek almanız başarınızı arttırır.

Düzelti.net bireysel ve kurumsal yazılarınızın; kitap, broşür, dergi yazıları, makale, söyleşi, anı, öykü ve her türlü basılı metninizin düzenlenmesi ve yazım kurallarına uygun hale getirilmesi için profesyonel editoryal destek sunuyor ve edebiyat danışmanlığı yapıyor.

Unutmayın, Bilimsel Makaleler, Edebi Metinler, İnceleme ve Araştırma Yazıları, Yüksek Lisans ve Doktor Tezleri, Ödevler, Özel Çalışmalar ve Raporlar sunulmadan ya da yayınlanmadan önce mutlaka iyi bir düzeltmenin elinden geçmeli. (Advertorial / Tanıtım Haberi)